dissabte, 14 de juliol del 2012

USOC rebutja les retallades anunciades per Mariano Rajoy

USOC rebutja les retallades anunciades per Mariano Rajoy

•Es torna a fer recaure el pes de la crisi sobre els més desfavorits.
•Les mesures només serviran per accentuar la recessió.
•No es pot retallar a la població per a rescatar bancs



  La Unió Sindical Obrera de Catalunya (USOC), com a tercera força sindical, vol traslladar a l'opinió pública el seu rebuig radical  a les mesures de retallades anunciades pel President del Govern central, Mariano Rajoy, al Congrés dels Diputats, per constituir un paquet complet que fa recaure la càrrega dels problemes econòmics del país sobre el conjunt dels assalariats, donant un pas més sobre la seva deteriorada posició econòmica. Les mesures són injustes, cruels amb els aturats i discriminatòries amb els funcionaris.

La USOC lamenta que s'hagi accedit a la pujada generalitzada de l'IVA per tres raons: no es reparteix de manera progressiva l'esforç fiscal que es torna a exigir a la societat -i que s’afegeix a l'augment generalitzat de la pressió sobre les rendes després de la pujada de l'IRPF-, s'accentua la penalització sobre el consum el que va a agreujar l'espiral recessiva en què estem immersos i no fa cas de les recomanacions del BCE, d'atacar els excessos de despesa per altres flancs en lloc de castigar generalitzadament el poder de compra.

La USOC rebutja enèrgicament les retallades anunciades en la prestació per desocupació per injustes, atempten contra els que estan pagant més durament aquesta crisi, els aturats, i per constituir un greuge. Es castiga els aturats per poder rescatar bancs.

Finalment la USOC vol deixar clar que és insuportable la fixació del Govern amb la funció pública. Amb les noves retallades que se'ls van a aplicar s'està aguditzant el missatge que són privilegiats i gairebé responsables de les dificultats econòmiques del país. Ara se'ls vol tornar a retallar les retribucions -en els dos últims anys, la pèrdua deguda a la baixada del 5% i la congelació salarial aplicada, ha suposat una pèrdua real de poder adquisitiu dels funcionaris del 10,4% respecte a l'IPC - pel que des d'aquest moment anunciem una contundent resposta sindical en l'àmbit de la funció pública.

La USOC en definitiva, no comparteix la filosofia de retallades a la població a canvi de rescats als bancs, i denuncia la falsedat del Govern que ha insistit que el rescat a la banca no suposaria condicionalitat macroeconòmica alguna. Els anuncis d'avui demostren la gran estafa d'aquesta crisi i la seva manipulació per la UE i pel Govern del Partit Popular.