dissabte, 13 de juny del 2015

USO veu urgent iniciar un procés de ràpid augment dels salaris

La Unió Sindical Obrera (USO) ha defensat aquest divendres la necessitat d'iniciar "amb urgència" un ràpid procés d'increment dels salaris, "real i efectiu", perquè, a la vista de com està evolucionant l'IPC, veu "molt probable" que els preus tanquin l'any per sobre de la pujada salarial de l'1% prevista per a aquest any en l'acord de negociació col·lectiva.

"De no ser així, es tornarà a carregar sobre la ciutadania i els treballadors els sacrificis per fer realitat la tantes vegades nomenada recuperació econòmica", ha denunciat el secretari de Comunicació i Formació d'USO, Joaquín Pérez.

"Des del mes de gener, els preus han pujat mes a mes, acostant a taxes positives a l'IPC, mentre que els salaris segueixen congelats o reduïts, de manera que els treballadors han de fer de nou front davant la constant pèrdua de poder adquisitiu que pateixen des de l'inici de la crisi econòmica ", ha criticat USO.

El sindicat ha insistit que, sense sous acords a la nova realitat dels preus, el consum podria frenar la seva recuperació.

Font: Europa Press