dimecres, 29 de juliol del 2015

Detinguts els 4 joves que van agredir els vigilants al tren Reus Vila-seca

Els Mossos d'Esquadra els imputen els delictes de desordre públic, amenaces i atemptat als agents de l'autoritat


Una setmana han trigat els Mossos d'Esquadra a donar amb els quatre joves que el 20 de juliol van protagonitzar un incident en un tren que cobria el trajecte entre Reus i Vila-seca, uns fets que van acabar amb l'agressió per part dels joves als vigilants de seguretat i el tren parat al mig de la via després que els gamberros accionessin el fre d'emergència i fugissin, no sense abans apedregar el comboi.



Els Mossos d'Esquadra van informar ahir que agents de la unitat d'investigació de la comissaria de Reus van detenir dilluns passat a quatre joves, dos d'ells menors d'edat i els altres dos de 19 anys (tots ells de nacionalitat marroquina i veïns de la capital del Baix Camp) com a presumptes autors dels delictes de desordre públic, amenaces i atemptat als agents de l'autoritat.

La policia autonòmica recorda que els fets van passar el dilluns 20 de juliol a la tarda a l'interior d'un tren que cobria la línia entre Reus i Vila-seca, quan els quatre joves van ser requerits pel revisor del tren perquè li mostressin els bitllets. Davant la negativa a pagar el bitllet, els joves van increpar i van insultar al revisor enmig de la incredulitat dels passatgers que en aquell moment omplien el vagó, tal com s'aprecia en un vídeo que va gravar un dels passatgers i que es pot veure per internet i algunes xarxes socials.

Tenint en compte la gravetat de la situació, el revisor va requerir la presència dels vigilants de seguretat, els qui es van presentar al lloc per intentar intercedir i defensar la integritat del treballador de Renfe. Els vigilants de seguretat també es van trobar davant una actitud hostil i agressiva per part dels quatre joves, i fins i tot van ser agredits.

A continuació es va produir un fet que, segons reconeixen els mateixos Mossos d'Esquadra, va posar en risc la circulació del tren i la seguretat dels passatgers. Els quatre joves, amb l'objectiu de fugir, van accionar el fre d'emergència parant bruscament el comboi. Van obrir la porta, van saltar a les vies i van sortir corrent, no sense abans apedregar el tren des de l'exterior.

Arran de la denúncia de Renfe, els Mossos d'Esquadra van iniciar una investigació que ha permès la detenció dels quatre joves. Els detinguts passaran en les pròximes hores a disposició judicial, dos d'ells als jutjats de Reus i els dos menors a disposició de la Fiscalia de Menors de Tarragona.

L'APUNT


El vandalisme costa gairebé 10 milions a l'any


El vandalisme i les incidències derivades pel comportament inadequat d'alguns passatgers van costar l'any passat gairebé 10 milions d'euros a Renfe a tot Catalunya. Segons han confirmat a l'Diari fonts de la companyia ferroviària estatal, durant el 2014 es van produir 4.138 incidències de danys i actes vandàlics. La gran majoria van ser grafits (3.131), seguits de vandalisme en general (722) i apedregades de combois (285). En total, els danys van ascendir a 9.898.785 euros.

Font: Diari de Tarragona