dimarts, 14 de juliol del 2015

Prosegur estudia treure a borsa el 30% de la filial de transport de diners

La filial de gestió i transport de diners en efectiu de Prosegur podria començar a cotitzar en la Borsa de Madrid properament. L'empresa de seguretat estudia vendre en una oferta pública d'accions (opa) un 30% d'aquesta divisió, en una operació per la qual podria recaptar 1.000 milions d'euros, segons una font coneixedora de l'operació.

Els bancs d'inversió nord-americans Goldman Sachs i Bank of America assessoren Prosegur en la venda d'aquest paquet d'accions, una transacció sobre la qual la companyia espanyola no ha volgut pronunciar-se.

La divisió agrupa els serveis de transport de diners en vehicles blindats per cobrir necessitats d'efectiu de caixers automàtics de bancs i de comerços, i gestiona la custòdia d'objectes de valor com joies i obres d'art. L'any passat més de la meitat dels ingressos de Prosegur va procedir d'aquesta unitat.

Les accions de Prosegur a la Borsa de Madrid van reaccionar ahir a l'alça, i van arribar a fregar el 3% de pujada, per acabar anotant-se un 2% al tancament de mercat. En el que va d'any, Prosegur ha pujat gairebé un 8% en el parquet madrileny, i compta amb una capitalització borsària superior als 3.100 milions d'euros.

El 2015 les companyies espanyoles han recaptat fins al moment més de 8.000 milions d'euros en sortides a borsa, gairebé la meitat d'ells procedents de l'OPV del gestor aeroportuari AENA, davant els 5.000 milions obtinguts en el mateix període de 2014.

Font: El País